تبلیغات
معماری - ام وی ار دی وی
به نام یکتا معمار هستی

ساختمان دی ان بی نُر؛ ام وی ار دی وی و پردازش مجدد هزارتوی عمودیِ شهری

در سال 2003، گروه معماری ام وی ار دی وی ، همراه با شركت نروژی دارک اَند اِ لــَـب، برنده رقابت طرح توسعه بندرگاه بیوریکا و طراحی یک طرح شهری با تراکم بالا در امتداد نای لند الا گردید. سازمان بین المللی مالی نروژی دی ان بی نـُـر، می خواست بیست دفتر شرکت که اکنون در سراسر شهر پراکنده هستند را در یک جا متمرکز کند.در سال 2007 ، تیم طراحی بر ایده شهری طرح توافق کردند؛ یک مجموعه خوشه مانندِ متشکل از سه حجم و یك زیر زمین مشترك با 3000 متر مربع زیربنا كه از به هم پیوستن هر سه ساختمانی كه كنار یک دیگر قرار می گرفتن ساخته می شود.گروه ام وی ار دی وی به عنوان یك گروه معماری برای طراحی ساختمان مرکزی و طراحی محموطه پیرامونی در نظر گرفته شد. طرح توسعه یک مجموعه جدید از شعب سرپرستی، یک عملیات استراتژیک با هدف تبیین هویتی واضح و هم افزایی تعریف شد.هدف تفسیر شخصیت اجتماعی و دموكراتیك سازمان به بنایی با کیفیت های فضایی عالی و کارکردی برتر بود؛ ساختمان یک قفسه بندی شبکه ایی فولادی در نظر گرفته شد که بیانی بود از طبیعت انعطاف پذیر سازمان. این حجم شبکه ایی که در یک پوسته سنگی ملفوف گردیده، کیفیت های محیطی نروژ را تداعی می کند، مجموعه هم چون یک صخره در نظر می اید، تورفتگی های فضایی با حركت های پیچنده شان، فضایی کافی برای رشد گیاهان را نیز فراهم می اورد: بام باغ یا محوطه باز برای هر طبقه. در طول نمای بیرونی بنا، برنامه ی کلی ساختمان خودنمایی می کند: در پایین ورودی اصلی، در مركز دفتر بازرگانی، و در سمت چپ محلی برای استراحت در نظر گرفته شده است. در طبقه ی بالای فروشگاه كه به وسیله ی مسیری شطرنجی كه به صورت یك ساختار پلكانی در میان پوسته ای شیشه ای پدیدار شده است به یكدیگر متصل شده اند. طبقات اداری عمومی پس نشسته اند و در کار ایجاد محوطه های بیرونی و درونی اشتراكی و تامین نور روز می باشند، در تراز خیابان، حجم ساختمان توسط توسط مناطق ورودی سرپوشیده گشوده شده است و در ترکیب با پاساژهای عمومی ایی که با ایستگاه مرکزی اسلو تعریف می شوند تعبیه شده است. این طراحی جز به جز در عین کارکردی بودن بالا و انعطلف پذیری مناسب به تمامی این جنبه ها پاسخ می دهد. در نتیجه ، تمام طبقات ساختمان در هر دو قسمت جدا از هم ، هم منحصر به فرد است و هم عمومی. حجم های غیر متعادل و خُرد ـ خُرد یك فضای عمومی را خلق كرده است. در کنار بیش از 2000 فضای کار انعطلف پذیر، ساختمان 140 جایگاه فروش در طبقات فوقانی تعبیه کرده است، که به یک سمت ساختمان جهت می گیرند و در یک شكل پلكانی با یك منظره ی كلی به بیرون تعریف می شوند، اتاق هیئت مدیره نیز در مركز این حجم قرار دارد. این به هم پیوستگی عناصر توسط مسیر داخلی ممتد شطرنجی به تراس ها متصل هستند.ملاقات های خصوصی و غیر رسمی و ارتباط بین كارمندان در این محل انجام می پذیرد.مسیر گذرگاه عمومی ، هدایت كننده ی میان ورودی اصلی ساختمان به سوی ایستگاه مركزی اوسلوOslo می باشد. مسیر گردش از پذیرایی مهمان ها در ساختمان به سمت بالا موجب پیوستن همه ی طبقات اداری با فضای عمومی است. همساز كردن مسیر فضاهای همگانی برای رسیدن به طبقات اداری و به وجود اوردن یك فضای صمیمانه از دیگر اهداف این طرح است. دست یابی به تراس های بیرونی متنوع و بام باغ در این بنا به راحتی میسر میباشد.همه ی این فضا های به هم پیوسته به عنوان یك سلول شیشه ای به شما اجازه میدهد تا همه ی منظره های را به واسطه منظره بیرونی با شفافیت ببینید.

ساختمان دی ان بی نُر؛ ام وی ار دی وی و پردازش مجدد هزارتوی عمودیِ شهری


ساختمان دی ان بی نُر؛ ام وی ار دی وی و پردازش مجدد هزارتوی عمودیِ شهری


ساختمان دی ان بی نُر؛ ام وی ار دی وی و پردازش مجدد هزارتوی عمودیِ شهری


ساختمان دی ان بی نُر؛ ام وی ار دی وی و پردازش مجدد هزارتوی عمودیِ شهری